vrijdag 25 juni 2010

Plebs (deel 2)

Nu de echte voetballiefhebber toch al is afgehaakt na mijn blogje van vorige week met de provocerende titel "Voetballen is voor het plebs" kan ik nog wel even doorgaan.

Helaas heeft de praktijk mijn vooringenomenheid daadwerkelijk ingehaald. Purperpol en ik wonen samen met onze kinderen gewoon in een wat verouderde huurflat. Meestal worden dit soort flats bevolkt door mensen uit vooral de onderste regionen van de sociale klassen. Vandaar dus dat wij er ook wonen ja, hahaha...
Dat dit bij ons lange tijd toch niet het geval was, kwam vooral doordat de verhuurder de eis stelde dat nieuwe huurders altijd een bepaald gegarandeerd minimaal inkomen moesten hebben (zo ongeveer op het niveau van Johannes Modaal). Daarmee weer je blijkbaar bepaalde mensen die ik ook liever niet als mijn directe buren heb. Ook al hebben we in onze flat ook wel een wat volks typje met een weinig zachte stem wonen.

Vreemd genoeg hult juist deze buurman zich in stilzwijgen tijdens de huidige voetbalgekte. Hij behangt het huis niet met oranje parafernalia, gaat niet als een gek keihard staan toeteren op het balkon en schreeuwt geen onbehouwen 'Olé, olé, olééééé.....!!! de buurt in. Al deze nationaal-subculturele uitingen worden helaas niet geschuwd door de nieuwe bewoners van een appartement in de flat tegenover ons. Omdat er veel leegstand was vanwege het teruglopende aantal verkochte woningen (de huizen staan sinds twee jaar met weinig succes in de verkoop) besloot de verhuurder om de leegstaande appartementen dan maar weer in de verhuur te gooien. 'Vooral geschikt voor jonge mensen en zij die onlangs hun relatie hebben beëindigd' stond er onlangs in een krantenadvertentie voor onze prachtflatjes... Ja, dan vraag je er bijna om!

Is er geen VrijheidsPartij in Nederland die deze tsunami van voetbalidioterie tegengaat? Deze mensen zijn gewoon knettergek! Wordt het niet de hoogste tijd dat het betaalde voetbal verboden wordt in Nederland? En dat we aan de mensen die zich niet willen aanpassen aan onze peis en vree een baltraptaks van duizend euro per jaar gaan vragen? Of wat dacht u van een bouwstop op voetbalstadions? Wordt het niet eens tijd dat de subsidiestromen naar al die voetbalbobo's per direct worden beëidigd? En dat de voetbalclubs die aan het belastinggeldinfuus liggen voortaan de eigen broek gaan ophouden? En het stemvee voor de voetbalkerk een verplichte heropvoeding moet gaan volgen? En dat al die knusse oranjevlaggetjes en die gezellige voetbaltoeters en al die andere uitingen van de multisubversieve samenleving worden verboden? Het wordt tijd voor een Grote Schoonmaak van Onze Straten! Let wel: ik zeg dus NIET dat alle voetballiefhebbers het land uitgezet moeten worden, maar wel dat ze zich moeten aanpassen aan de gewone Nederlander, aan de hardwerkende Henken en Ingrids die lekker rustig in hun achtertuintje met een spannend boek en een goed glas wijn willen recreëren. Dat dit domweg onmogelijk wordt gemaakt door een stelletje idioten die zich niet kunnen beheersen is te gek voor woorden!

Zo, dat is eruit.

Nee, nu ik er nog eens rustig over nadenk heeft Geert Wilders het eigenlijk helemaal bij het rechte eind. Hij heeft alleen de verkeerde zondebok te pakken. Wie vertelt hem dat nog even?

Geen opmerkingen: