zaterdag 4 september 2010

Excuses aanbieden










Mijn oudste zoon is volwassener dan de ruziënde formateurs. Jawel! Hij heeft, weliswaar slechts op papier, vanmorgen vroeg zijn excuses aangeboden aan zijn jongere broer. En mensen zeg nu zelf: dat is niet niks voor een vijftienjarige!
Ik zie het volwassenen als Geert Wilders, Maxime Verhagen en Mark Rutte nog niet doen. Dat zou trouwens wat zijn. Stel je eens voor dat het zo zou gaan:

Mark: "Sorry Maxime dat ik niet wat meegaander was als het ging om het behoud van de kinderbijslag voor grote gezinnen. Die moet natuurlijk gewoon blijven, dat begrijpt een eh... kind."

Maxime: "Sorry Geert dat het altijd zo sociale CDA zoveel had willen bezuinigen op de zorg. Natuurlijk moeten er per direct 10.000 verzorgenden en verpleegkundigen erbij. Dat begrijpt elke eh... patiënt."

Geert: "Sorry mannen dat de Partij voor de Vrijheid zoveel onvrijheid heeft willen voorstaan voor moslims. Die mensen moeten natuurlijk ook gewoon naar de eh... kerk kunnen."

Maxime: "Bedoel je hier niet: de moskee?"

Geert: "Nou liever niet eigenlijk, maar sorry daarover ook dan maar weer."

Enzovoorts, enzovoorts.

Een beetje sorry zeggen over en weer en het formeren van een kabinet wordt een fluitje van een cent. Zelfs al moeten er wel 18 biljard centen worden bezuinigd. Of reken ik dat nu verkeerd uit? Sorry alvast dan daarvoor. Ja echt, nee sorry hoor. Sorry.

Geen opmerkingen: