donderdag 26 januari 2012

ZZ

Alsof uw klantcontactmedewerker het nog niet moeilijk genoeg heeft met het snel en vriendelijk verstrekken van de juiste telefoonnummers, hebben bepaalde middenstanders met ooit niet meer dan een zesje voor taal zich geworpen op het quasi-hippe gebruik van de letter z. Terwijl de letter r een steeds verder afnemende populariteit geniet, maakt de z een ware opmars, of moet dat meteen maar opmarz worden?

Voorbeeldje?

Handz-on uit Heemstede, Fanz Productions uit Amsterdam, Trenz uit Gorinchem, Toolz uit Groningen, Menzzoo Adviesbureau uit Etten-Leur en Zara uit elke beetje grote stad.

Maar het kan natuurlijk altijd nog z-ter,

met Frizz Kapperzz uit Dordrecht en Kidzz Eyezz uit opnieuw Amsterdam (want altijd nogal een aanstellerig stadje geweest, vindt uw geboren Rommeldammer).

De combinatie kids en commercie blijkt een goede, getuige de vele koppelnamen van bedrijven die iets met kinderen doen voor geld. Een selexzzie:

Caleido Kidzz, Drogisterij Kidzzz, Fun & Food 4kidzz, Gastouderbureau Alles Kidzz, Kidz R Kidzz.

Ik krijg van al dat ge-zz wel een beetje de p in. Maarja, voordat je het weet ben je dan een zzp-er, en dat was nu ook niet weer de bedoeling.

En zal ik u eens wat vertellen? Op mijn tiende kreeg ik min of meer per ongeluk mijn allereerste singletje via mijn grote broer in de schoot geworpen. Ik heb 'm nog steeds. Schrik niet, het is deze:


Er is slechts één conclusie mogelijk: ik waZZ mijn tijd vér vooruit.
1 opmerking:

Fokelien zei

Bzzzonder! (en dat is dan weer een christelijke kinderopvangorganisatie) ;-)