woensdag 23 februari 2011

Blessure

 Ik weet nog dat een goede kinderboekenvriendin meermaals tegen me heeft gezegd:

"Sporten? Levensgevaarlijk!"

Ik was het roerend met haar eens en nam me, hoewel reeds overtuigd, daarom eens te meer voor nooit te beginnen aan dat levensgevaar. Maar ja, het vlees is zwak. Zo zwak inmiddels, dat het zelfs mij begon op te vallen. Mijn conditie was niet anders dan hopeloos. Daar moest ik wat mee. Maar wat? Tja, toch maar sporten dus. Mijn goede kinderboekenvriendin moest haar neus maar even alleen maar in die kinderboeken steken, terwijl ik de straten van ons anders zo rustieke dorp deed sidderen. Helaas bleek haar goede raad bepaald geen kinderboekenwijsheid, want sinds gisteren ben ik gevloerd. Al meteen toen ik begon met rennen voelde er al iets steken in mijn rechterknie, maar een echte kerel negeert dat en dan gaat zoiets vanzelf over. Ik ben geen echte kerel. Ik negeerde me suf, maar het hielp niets. Vooral nadat ik was thuisgekomen werd elke stap er één, zodat ik er in feite meer géén kon zetten. Want zo werkt dat. Gauw dus op internet wat heen en weer gebladerd en ontdekt dat ik waarschijnlijk een blessure uit de top 5 heb. Het heeft een gemakkelijk te onthouden naam: patellofemoraal pijnsyndroom. En als u dat te deftig vindt, dan mag u mijn blessure ook chondropathie van de patello tutoyeren, ik ben de beroerdste niet. Verder.

 En nu, na een nacht slapen, lijkt het nu allemaal wat minder erg geworden. Ik loop het hele huis al weer door, dus laat u de fruitmanden gerust nog even achterwege. Ik bedoel: die kunnen altijd nog.
Straks denkt u nog dat ik medelijden probeer op te wekken, en hoewel dat juist is, wil ik juist daarmee weer niet te koop lopen, ziet u?

Ach, had ik maar beter geluisterd naar mijn goede kinderboekenvriendin.


4 opmerkingen:

Anoniem zei

Veel verstand heb ik niet van sport, alleen LOOP niet re hard van de stapel, niet gelijk zo lang dus, ik geloof dat er zo iets als knieonderstueners te koop is.
En warmte doet heel goed, misschien moet je in de zomer beginnen!! en die komt er aan. dus.
Dit bedoel ik ggoed hoor.
kziekzie.

Mirjam zei

beginners schemaatje?
1 minuut rennen, 1 minuut wandelen?
even googelen :))))

Judith zei

Misschien toch stiekem even op de Wii aanje conditie werken.. als vrouw en kids op pad zijn?

Fokelien zei

Sporten is NIET goed voor de mens. Hier naast me zit ook zo'n echte kerel, die gister ging batmintonnen. Wilde 't iets te mooi doen... need I say more?
"Ik zeg het niet nog een keer: sporten is niet goed voor de mens!"
Je bent nu twee keer gewaarschuwd. Plus eigen ervaring. Voor hoeveel tel je dan? ;-))))
Laat Purperpol maar goed voor je zorgen. Daarna komen de scherpe blogjes ook vanzelf weer. Veel plezier samen!
Groetjes,
Fokelien