maandag 28 mei 2012

Geluidoverlast II

De Heer van Stand dankt zijn lezertjes hartelijk voor de reacties en tips die rechtstreeks of via email binnenkwamen. Ohropax werkt bij een standige heer blijkbaar minder goed dan bij anderen, want terwijl ik mijn oren gevuld heb met deze sympathieke watjes hoor ik desondanks nog steeds storende geluiden. Ook andere goedbedoelde tips hebben we niet meteen kunnen opvolgen. Maar wat we wel hebben gedaan (nadat we in de afgelopen week totaal wel vier keer overlast ervoeren van telkens andere mensen, zoals afgelopen nacht van een stel dat tussen 4.00 en 4.30 uur buiten een gesprekje voerden....) is - nadat we ieder apart van dat idee kwamen - een brief opgesteld en die vanmiddag hebben bezorgd aan alle adressen van onze flat en die tegenover ons (totaal dus veertig voordeuren). We zijn natuurlijk tamelijk nieuwsgierig hoe onze brief zal gaan vallen, links en rechts. U bent ook tamelijk nieuwsgierig, maar dan allereerst naar de brief zelf. Daarom hieronder de volledige tekst.


Beste buren en buurtgenoten,

We willen graag jullie aandacht vestigen op het volgende.

Op zomerse dagen bivakkeren een aantal flatbewoners graag buiten. Ofwel in de tuin, ofwel op het balkon, ofwel met de balkondeur wijd open. Al dat buitenleven strekt zich daarbij ook nog wel eens uit tot in de late uren. Dit staat soms op gespannen voet met het krijgen van de nodige nachtrust van degenen die in de late uren hun bed willen opzoeken.

We vermoeden dat menigeen zich daarbij niet of amper realiseert dat buitengeluiden vaak ver dragen. Helaas kunnen wij niet overal doorheen slapen.

Daardoor missen we telkens een flinke dosis nachtrust. Nog los gezien van het gegeven dat er bij ons sprake is van een chronisch zieke (die daardoor sowieso meer slaap nodig heeft dan normaal) en iemand die ook in het weekend op tijd op moet staan, vermoeden we dat we niet de enigen zijn die hiervan overlast ervaren.

Nu gunnen wij natuurlijk iedereen zijn feestjes en gezellige gesprekken. Maar wellicht is het goed u daarbij te realiseren dat middernachtse (telefoon-) gesprekken  toch beter binnen kunnen worden gevoerd. In de afgelopen week is onze nachtrust vier keer aanzienlijk gehinderd.

Officieel is het zo dat men tussen 23.00 uur ’s avonds en 7.00 uur ’s morgens geen geluidsoverlast mag veroorzaken.

Wie na 23.00 uur toch nog graag door wil met de conversatie mag zich realiseren dat het (onder andere door ons, maar wellicht door velen meer) zeer wordt gewaardeerd als dat op gedempte toon gebeurt.

We hopen dat we hiermee niemand voor het hoofd stoten, maar willen alleen erg graag dat er rekening met elkaar gehouden wordt, ook in dit opzicht.

Vriendelijke groet,


De Heer van Stand en zijn Doddeltje


2 opmerkingen:

Hanneke zei

Ik ben vooral érg benieuwd hoe je buren zullen reageren als ze weten dat Ollie B. Bommel Himself - ja, die! - bij hen in de buurt woont! Daar zouden ze toch gepast bij moeten zwijgen, dunkt mij zo!

Bram zei

Zelfs in een abdij in Wales met zijn krakende trappen en gangen, waar je absolute stilte zou verwachten, lopen er gasten rond die deze weldaad vertreden. Ohropax blijkt een probaat middel te zijn in de strijd tegen deze ondeugd. De goed werking van de oordoppen is mogelijk te danken aan de vrede en rust die eigen is aan dit zalige oord.