zondag 28 augustus 2011

Grote jongen

In de kerk zijn we lief en aardig en gezellig voor elkaar. Zo ook, en misschien zelfs in versterkte mate, op de zogenaamde wijkvieringen die ons eigen kerkscheurinkje heeft bedacht teneinde de broeders en zusters nog meer gemeenschapsleven te doen genieten dan ze zonder deze vieringen al zouden doen.
Zo'n korte viering wordt telkens afgesloten met een gezamenlijke maaltijd die ieder voor zich thuis bereidt om vervolgens door elkaar te laten opsmikkelen. Altijd lief en aardig en gezellig, ja.

Onze Elias van 16, die deze dagen net is begonnen met HAVO-5, komt tijdens de maaltijd te zitten naast een lieve mevrouw van rond de 75 jaar. Nu is onze oudste bepaald niet de langste maar ook geen dwerg en wordt zijn pubersmoeltje sinds een jaar of wat opgesierd door diverse tekenen van zich een uitweg zoekende vetopeenhopingen met kraterneigingen, beter bekend onder de naam jeugdpuistjes. De oudere dame had wel haar bril op, maar keek blijkbaar langs de kratertjes. Over lief gesproken. Belangstellend vroeg ze maar eens of hij al naar de middelbare school ging.....

4 opmerkingen:

Jacqueline zei

Zo gaven mijn jou wel bekende zus A. en ik een keer onze dominee in Utrecht een hand na de kerkdienst ebn die vroeg vervolgens aan zuslief of ik haar dochter was. Ik schat ons toentertijd respectievelijk ca. 34 en 27.

x zei

AU!
Dat komt hard aan...

Hanneke zei

Het arme ki.....

uhhh

De arme puber!

Anoniem zei

Waarom plaats je niet een leukere foto van je zoon? heb je vast wel.
Maomi