maandag 11 juni 2012

Geluidoverlast IV

U wilt vast nog wel even weten wat de brief die we onze buurtgenoten hebben gestuurd voor reacties heeft teweeggebracht. Laat ik die vraag snel beantwoorden met slechts een enkel woord: weinig. Van de 38 adressen die we hadden aangeschreven reageerden er slechts twee. Dat waren trouwens mensen van onze eigen flat die het roerend met ons eens waren. En dat voelde natuurlijk goed.

Afgelopen nacht kwam er nóg een reactie. Die van de bewoner(s?) van de flat tegenover ons. Om 2.30 uur kwam een stel luidruchtige lieden de straat in om even later juist deze flatwoning te vullen en daarbij ook ruimschoots gebruik te maken van het balkon dat zich tegenover onze slaapkamer bevindt. Wij waren klaarwakker en bleven dat ook nog een tijdje. Na tien minuten was ik het opeens zat. Ik belde de politie, al deed ik dat niet graag. Luistert u even mee:


- Goedenacht, politie Midden-Provincie.

- Goede...eh nacht, met de Heer van Stand, ik wil aangifte doen van geluidsoverlast.

- Wat voor geluidsoverlast meneer?

- Van de overburen die op het balkon staan en daar hard praten en lachen.

- Hoe lang is dat gaande meneer?

- Nou ongeveer een kwartiertje.

- Dan is de kans dus aanwezig dat de overlast straks al weer is afgelopen.

- Ja, dat zou wel kunnen ja.

- Is dit de eerste keer dat u hiervan last heeft?

- Nee, het is niet de eerste keer.

- Nou, ik ga kijken of er een auto van ons in de buurt is meneer, en als dat zo is dan gaat die daarheen. Uw adres is Bommelsteinseweg 7?

- Ja, dat klopt.

- Bedankt.

- Ja, u ook bedankt, dag mevrouw.


Ik hees mij weer naar boven. Het was inmiddels tegen drieën geworden en wij besloten om niet langer te wachten op de politieauto die waarschijnlijk nooit zou komen. Heel zachtjes deed ik het raam dicht. Ongeveer op dat moment stopte het lawaai. Ik schat dat ik een uurtje later de slaap der rechtvaardigen heb weten te hervatten. Mijn vrouw deed daar gewoontegetrouw iets langer over. En wees gewaarschuwd: wie van u nu durft te beginnen over Ohropax zal de slaperige toorn van een heer over zich weten...1 opmerking:

Hanneke zei

Dit lees ik net - een ideetje?
http://www.genoeg.nl/nieuws/cultuur/stiltetas