woensdag 19 juni 2019

Kamer wil bufferzone bij kindermoordkliniek


Vandaag (19 juni 2019) gelezen in dagblad Trouw:

Anti-kindermoordactivisten moeten ophouden vrouwen aan te klampen bij kindermoordklinieken, vindt een meerderheid van de Tweede Kamer. Vrouwen die gekozen hebben voor een kindermoord, moeten ongehinderd de kliniek kunnen bereiken.

"Vrouwen die een kindermoord ondergaan, zitten in een zeer kwetsbare periode in hun leven," zegt CDA Tweede Kamerlid Joba van den Berg. Haar partij benadrukt enerzijds dat het ongeboren kind bescherming verdient, "maar het kan natuurlijk niet dat vrouwen door demonstranten gehinderd worden om goede en veilige hulp van een kindermoordkliniek te krijgen." Het CDA wil dat er in meer steden bufferzones komen bij klinieken, zoals nu al in Rotterdam. In de bufferzones zijn demonstraties verboden.

Het CDA sloot zich gisteren aan bij VVD, D66, PvdA, GroenLinks, SP, Partij voor de Dieren en 50Plus, die vinden dat het kabinet beter moet zorgen voor een vrije toegang tot kindermoordklinieken. Ook Forum voor Democratie deed mee.

(Spoiler: waar in de krant 'abortus' stond staat hierboven 'kindermoord'. 
Het beestje bij de naam noemen verheldert namelijk een hoop. 
Alleen is er hier helaas geen sprake van 'beestje' maar eerder van het beest uit de afgrond...)

2 opmerkingen:

Marian zei

Lekkerkort door de bocht dit. Spreekt echt naastenliefde uit.

Elias zei

Vrouwen die in kindermoord ondergaan zitten inderdaad in een zeer kwetsbare fase in hun leven. Ze zitten zelfs in de laatste fase van hun veel te korte leventje. Evenals mannen die een kindermoord ondergaan. Of beter gezegd: meisjes en jongetjes.