woensdag 21 maart 2012

Eigen baas

Na al die complimentjes die ik van de klanten van de Nummerinformatiedienst wekelijks en soms zelfs dagelijks krijg, ben ik aan het nadenken over ....

mijn eigen bedrijf.

Al die mensen die zeggen dat ze mijn stem zo mooi vinden en al die klanten die melden dat ik zo uitzonderlijk vriendelijk klink, doen dat toch niet omdat ze dat van iemand moeten?
Nou dan.
Ze hebben natuurlijk gewoon gelijk.
Vooral omdat dit nooit de klanten zijn die zitten te zaniken of te drammen. Of onbeleefd zijn, of grof in de mond worden. Al die complimenteerders zijn mensen van niveau, nu ik er nog eens over nadenk. En dat komt goed uit, want een Heer van Stand is dat natuurlijk van huis uit ook. Daarom denkt hij erover om een  eigen nummerinformatiedienst te beginnen:

- Nummers van Niveau -Bij deze nummerinformatiedienst gaat u Heer-lijk en Op Stand worden geholpen. U wordt op minimaal HBO-niveau aangesproken waarbij u de naam Ici Paris niet eerst letter voor letter hoeft te spellen. Ook Chez Armand wordt daar onmiddellijk op z'n Frans begrepen en verstaan. En wie zoekt naar Chateaux-Briand, een traiteur in de fijnste vleeswaren, wordt niet afgescheept met Sjakko Riant, slager in de grovere worstsoorten. U begrijpt: het is een en al bon ton bij ons.

Bij Nummers van Niveau heeft men weet van de ligging van de P.C. Hooftstraat en kan men, daar digitaal aangekomen, foutloos de namen van Gucci,  Louis Vuitton of een Dolce & Gabbana spellen.
Bij het bestellen van een taxi krijgt u niet pardoes de regiotaxi of het plaatselijke bejaardenbusje toebedeeld. Het idee!
Wie wenst te dineren in brasserie Bracque wordt niet voor hetzelfde geld doorverbonden met happerij De Barak. Het telefoonnummer van het Concertgebouw weten wij natuurlijk uit ons hoofd en we draaien ons hand niet om om u binnen luttele seconden door te verbinden met de locale sushi- of oesterbar, want wij begrijpen heel wel dat biefstuk met frieten een aardig tijdverdrijf is voor de familie Doorsnee, maar niet voor u.
U wordt te woord gestaan door een prettige, warme, diepe, mannelijke stem van een persoon die u vanaf de eerste tel door en door begrijpt. U zou willen dat uw eigen echtgenoot zo begripvol was en u denkt van weersomstuit: Zie je wel, er zijn best mannen die echt man en toch heel invoelend kunnen zijn. En daar heeft u dan best een beetje meer geld voor over.
Want wat is een luttle euro nu eigenlijk helemaal nog waard?
En is 99 c.p.m. niet zelfs nog minder dan dat?

Daarom snel naar

0900 - 0000

Wilt u op dit bericht reageren?
Dat kan.
Maar dan wel een beetje op niveau.

Ik dank u wel.


1 opmerking:

Anoniem zei

IK durf helemaal niet te reageren, mijn niveau is niet zo hoog.
is dat erg?
Maomi